Hier vind u diverse informatie naar de websites van de omliggende dorpen.
Indien u op de foto klikt, komt u bij de eigen website van dat dorp.
SLEEN
is een dorp in de gemeente Coevorden in de Nederlandse provincie Drenthe.
Voor 1998 was het tevens de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente. Sinds 1998 maakt Sleen deel uit van de gemeente Coevorden.
ERM
is een dorp in de gemeente Coevorden, provincie Drenthe (Nederland). Vóór de gemeentelijke herindeling van 1 januari 1998, viel het onder de gemeente Sleen.
Erm bestond vroeger uit Voorste Erm en Achterste Erm.
Erm is een esdorp en ligt aan de rand van het Drentse plateau, tussen twee essen en twee beekdalen.
ZWEELOO
is een esdorp in de gemeente Coevorden, in de Nederlandse provincie Drenthe. Zweeloo vormt samen met het buurdorp Aalden bijna een geheel. Aan de zuidkant vindt men het oude esdorp Oud-Aalden, met Saksische boerderijen die een beschermd dorpsgezicht vormen.
t HAANTJE
is een dorpje in de gemeente Coevorden in de Nederlandse provincie Drenthe. Het beslaat een oppervlakte van slechts 55 hectare.
NOORD-SLEEN
ligt ten noorden van het dorp Sleen, dat vroeger ook wel Zuid-Sleen werd genoemd. 'Zuid-Sleen' heeft zich echter ontwikkeld tot het hoofddorp van de voormalige gemeente Sleen, die op 1 januari 1998 opging in de gemeente Coevorden.
OOSTERHESSELEN
was tot 1 januari 1998 de hoofdplaats van de gelijknamige zelfstandige gemeente. Oosterhesselen is van oorsprong een esdorp, dat vooral vanaf de jaren zestig is uitgebreid met nieuwbouwwijken. In het oude deel van het dorp zijn echter nog een aantal karakteristieke Saksische boerderijen te vinden.
DE KIEL
is een plaats in de gemeente Coevorden, provincie Drenthe (Nederland). Het is ongeveer 2 km ten noorden van Schoonoord gelegen.
De plaats dankt zijn naam aan het kielvormige "kruispunt" van enkele wegen. Op dit punt was een "zevenlandenpunt", waar zeven boermarken bij elkaar kwamen.Hier staat de zevenmarken-steen
WEZUP
ligt ten zuiden van Wezuperbrug en net ten noorden van de N381. Wezup beslaat een oppervlakte van 68 hectare en bevat veel saksische boerderijen. Wezup heeft elk jaar in december een kerstmarkt van drie dagen
ORVELTE
is een brinkdorp in de gemeente Midden-Drenthe, in de Nederlandse provincie Drenthe.
Het dorp is vermoedelijk ontstaan tussen de 11e en 13e eeuw.
Orvelte presenteert zichzelf als museumdorp (of monumentendorp), vanwege de vele historische bezienswaardigheden in en rond het dorp. Naast de "normale" dagelijkse bedrijvigheid en woonfunctie van het dorp is een groot aantal boerderijen en andere gebouwen ingericht voor het publiek. Auto's zijn niet toegestaan in Orvelte.
BORGER
is een plaats en voormalige gemeente in de provincie Drenthe (Nederland). Borger ligt op de Hondsrug, in de gemeente Borger-Odoorn
Borger is onder meer bekend door het grootste hunebed van Nederland, de D27. In de directe omgeving van Borger bevinden zich nog 2 andere hunebedden D28 en D29. In Borger, vlak bij het hunebed D27, is het nieuwe Hunebedcentrum gelegen. Hier vindt men veel informatie over hunebedden in Nederland.
WESTERBORK
is een brinkdorp in de gemeente Midden-Drenthe, in de Nederlandse provincie Drenthe. Tot 1998 was het zelfstandige gemeente
Dichter bij Hooghalen dan bij Westerbork bevindt zich het voormalige Kamp Westerbork.
Deels op het terrein van het voormalige kamp bevinden zich veertien radiotelescopen, die samen de Westerbork Synthese Radio Telescoop vormen.
In het dorp Westerbork vind u veel winkels en horeca.
EXLOO
Hoewel het niet het grootste dorp in de gemeente Borger-Odoorn is, is het wel de hoofdplaats van de gemeente Borger-Odoorn.
Exloo is een karakteristiek esdorp op de Drentse zandgronden. Het landschap rond Exloo kenmerkt zich door essen, bossen (Boswachterijen Exloo en Odoorn, Hunzebos), heide (Molenveld) en veen (Zoersche Landen).
In Exloo bevindt zich een schaapskudde.
Copyright © DBS 2019.  All rights reserved.