HOMESTART COEVORDEN ZOEKT VRIJWILLIGERS

Ieder gezin maakt wel eens een periode door waarin het minder goed gaat; door ziekte, lastige opvoedsituaties, weinig of geen contact met vrienden en familie, gebrek aan geld, spanningen met je partner of alleenstaand ouderschap.  Meestal kun je zulke problemen zelf oplossen maar soms is het een opluchting als iemand tijd heeft om naar je te luisteren, (samen) aandacht besteden aan de kinderen, met jou iets onderneemt of een handje helpt bij het regelen van praktische zaken. Een vrijwilliger van Home-Start kan dan een steuntje in de rug bieden.

Preventie belangrijk voor goede start
Home-Start is van mening dat preventie en vroegtijdig inzetten van de ondersteuning van groot belang is. Het doel is om kleine vragen klein te houden en niet te laten uitgroeien tot grote problemen. Home-Start wil kinderen een goede start geven in het leven. De gezinnen worden thuis bezocht door de vrijwilliger, die zelf ervaring heeft als ouder en met het opvoeden van kinderen. Vanuit gelijkwaardigheid gaan ouders, samen met de vrijwilliger actief op zoek naar oplossingen.

Ben jij positief ingesteld, ben je een dagdeel in de week beschikbaar en denk je vooral in mogelijkheden? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Wil jij vrijwilliger worden meld je dan snel aan! In mei start er weer een nieuwe training voor vrijwilligers in Zuid Oost Drenthe. De groep zit nog niet vol dus reageer via één van deze adressen:

home-startcoevorden@icare.nl    of
home-startborgerodoorn@icare.nl

PERSBERICHT: GLASVEZEL COEVORDEN GAAT AANLEGGEN

Zuidenveld 40% ruim gepasseerd, aannemer start op 13 mei

“Het is niet ondenkbaar dat de aanleg start met 50% in plaats van met de vereiste 40%”, stelt voorzitter Jaap Ruiter opgewekt vast. “We zijn natuurlijk heel erg blij met en ook heel trots op dit percentage. Dat hebben onze vrijwilligers toch maar mooi bereikt!” De stichting Glasvezel Zuidenveld krijgt ook nog steeds abonnementen binnen, vertelt Ruiter.
Er kan dus gestart worden met de aanleg?
“Jazeker”, bevestigt Ruiter, “we hebben afgelopen week het eerste werkoverleg gehad met de aannemer, die is deze week al begonnen met de voorbereidingen en de feitelijke werkzaamheden zullen op 13 mei beginnen. Uiteraard maken we nog een datum bekend  voor een feestelijk moment waarop de eerste schop in de grond gaat.”
Waar de aanleg zou starten, was lang nog onduidelijk. Velen veronderstelden dat de plaats waar de meeste abonnementen afgenomen waren, de gelukkige zou zijn.
“Dat is niet het geval”, verklaart Ruiter. “De aannemer blijkt te moeten beginnen op een plek waar we meteen ook kunnen inkoppelen op het landelijke netwerk. Dat internet van ons moet immers wel ergens vandaan komen. Daarom starten we in het gebied bij Geesbrug.”
Hoe het project verder uitgerold zal worden, komt binnenkort op de website te staan, vertelt Ruiter.
“Grofweg zal de route als volgt lopen: eerst dus Geesbrug, Gees, Zwinderen en Oosterhesselen, dan omlaag en boven Coevorden langs naar Dalen, Stieltjeskanaal en zo verder tegen de klok in”, legt hij uit en voegt daar nog aan toe dat er zeer binnenkort voor geïnteresseerde bewoners veel praktische informatie over de aanleg gegeven zal worden op infoavonden.

Vrijwilligers gevraagd uit Schoonoord en omgeving voor twee activiteiten

Binnenkort starten op initiatief van Welzijn Schoonoord en Bibliotheek Schoonoord twee nieuwe activiteiten, een Handwerkcafé en een Taalcafé. Ze kunnen echter alleen starten als hiervoor vrijwilligers worden gevonden.
Wat wordt er bedoeld?

Het Handwerkcafé vindt één keer per maand plaats in Bibliotheek Schoonoord. Tijdens de gratis bijeenkomst neemt ieder zijn/haar eigen handwerkje mee. En dat is niet eens nodig, want behalve handwerken is het ook de bedoeling dat mensen elkaar ontmoeten. Deze activiteit start als zich twee enthousiaste vrijwilligers melden om de kar te gaan trekken. Voor opgave: zie onderaan dit artikel.

Verder zijn er plannen om een Taalcafé te starten. Dit café vindt eens per week plaats in Bibliotheek Schoonoord en is bedoeld om het Nederlands spreken te oefenen. Want vluchtelingen leren wel lezen en schrijven, maar het Nederlands spreken leer je niet bij het inburgeren. Hiervoor worden zes enthousiaste vrijwilligers gezocht, twee zijn er al gevonden. Iedere week praten dan twee vrijwilligers met de doelgroep. Zo is eenieder één keer in de drie weken aan de beurt en kan er onderling geruild worden.

Opgave kan in de Bibliotheek of mailen naar    dheuver@mwcoevorden.nl   of    a.dijksterhuis@biblionetdrenthe.nl

Copyright © DBS 2019.  All rights reserved.